Uppdaterad 05 juli 19:37

04 juli 20:47, Försvunnen person, Kiruna

Eftersök pågår vid Nikkalouktaområdet efter en försvunnen person.

Mannen som är i 40-års åldern kom ifrån sin flickvän under gårdagen. Mannen har ingen utrustning med sig och ingen mat och saknar telefon. Deras tänkta färdväg var att gå från Nikkaloukta till Kebnekaise fjällstation.

Polisen söker nu med hjälp av polishelikopter och fjällräddare.

Signalement: 170-175 cm lång, 40-års ålder, iklädd svart huvtröja, grå mjukisbyxor,vita sportskor. Synliga tatueringar på halsen.

Polisen önskar tips om mannen. Ring polisen 114 14

Uppdatering kl 09:20, måndag 5 juli (av presstalesperson Marie Andersson)

Mannen är ännu inte anträffad. Sökandet har pågått under natten och fortsätter i dag. 

Vi är fortsatt intresserade av eventuella iakttagelser av mannen. Ring i så fall polisen på telefonnummer 11414.

Uppdatering kl 14:25, måndag 5 juli

Sökandet har fortsatt under dagen, men mannen är ännu inte anträffad. Polisiära resurser deltar i sökandet, bland annat med hjälp av helikopter. Även fjällräddare och civil helikopter hjälper till. Försvarsmakten har deltagit i sökandet och kommer även hjälpa till senare i dag.

Uppdatering kl 19:30, måndag 5 juli

Mannen anträffades av polisen kl 16:45. Mannen var trött och uttorkad och fick transport från platsen av en polishelikopter till en ambulans för vidare transport till Kiruna sjukhus. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.