05 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning över nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

18:04 Brand, Göteborg
Polis larmades om en brand på Bredfjällsgatan i Angered. Flera personer tvingades evakueras från lägenheter i bostadshuset. Branden misstänks vara anlagd, totalt ska 26 personer blivit skadade i samband med branden varav två personer fick föras till sjukhus, en vuxen och ett barn.
Polis startade en förundersökning om grov mordbrand och platsen spärrades av och teknisk undersökning beställdes.  

19:04 Grovt rån, grov misshandel, Göteborg.
Polis larmades om en man som blivit knivskuren vid Härlanda tjärn. Mannen som skadas vid ett misstänkt rån fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga men ej livshotande skador. Flera personer sågs lämna platsen. Målsägaren ska ha blivit rånad på bland annat sin mobiltelefon och i samband med detta blivit misshandlad och knivskuren i ansiktet. Polis spärrade av brottsplatsen och flera vittnen till händelsen hördes på platsen. en stor sökinsats genomfördes för att identifiera och gripa gärningspersoner, ingen gripen i nuläget. 
Räddningstjänstens dykare dök på badplatsen för att säkra bevis.

23:16 Allmänfarlig vårdslöshet, Mellerud.
Polis larmades om en brand som startats i närheten av Holms kyrka i Mellerud. Det var med någon form av en hemmagjord brandbomb som branden startade. Brandbomben ska ha innefatta en femlitersdunk med brännbar vätska. Tre ungdomar ska ha setts lämna platsen i samband med branden på cykel och moped. Anmälaren kunde släcka branden innan polis kom till platsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upptagen.  Ingen gripen i nuläget.  

05:28 Arbetsplatsolycka, Lysekil.
Polis larmades om att en man i 55-årsåldern ska ha fått saltsyra i ögat på sin arbetsplats på Fjälla i Lysekil. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka är upprättad. Mannen fick föras till sjukhus för undersökning.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.