Uppdaterad 05 juli 21:57

05 juli 21:33, Trafikolycka, Tranås

Misstanke om rattfylleri efter flera trafikolyckor.

19.42 Polisen fick samtal om en bilist som hade kört in i ett eller flera fordon vid en parkering på Ågatan i Tranås. Bilisten hade sedan kört vidare.

20.06 Det kom ett nytt samtal till polisen om en krock i Tranås, nu på Näckströmsgatan. En bilist hade krockat. Föraren gick sedan ut ur bilen med vinglande steg.

20.08 Polis på plats.

20.10 Polispatrullen hade kontroll på föraren.

21.30 Det var en man som körde bilen, och han är misstänkt för rattfylleri på både narkotika och alkohol, ringa narkotikabrott eget bruk, samt smitning från trafikolycksplats. Ytterligare brottsrubricering kan tillkomma.

Mannen togs med för provtagning. Det är inte säkerställt hur många bilar som har skadats under färden.

21.55 Den misstänkte är en man i 45-årsåldern. Det visade sig att bilar inte ska ha blivit påkörda. På parkeringsplatsen på Ågatan ska han ha kört in i något räcke och i en dörr till pantrummet intill en mataffär. På Näckströmsgatan hade färden slutat med att mannen kört in i ett staket.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.