06 juli 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:44 Rattfylleri, Kalix
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kalix. Föraren, en man, saknar körkort. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad och han får följa med för provtagning och blir därefter frisläppt. Föraren misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, samt för grov olovlig körning. Anmälan ska upprättas.

23:14 Trafikbrott, Kiruna
På E10 vid Mertainen stoppas och kontrolleras ett fordon. Föraren, en man, saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

23:25 Skadegörelse, Boden
Samtal inkommer från en ordningsvakt om en pågående skadegörelse av bil i centrala Boden. Polis beordras till platsen. Där omhändertas en man med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Vittnesförhör hålls och en anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

00:05 Trafikbrott, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E10 vid Sakajärvi. Bilen är avställd och det råder körförbud. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad och han får följa med för provtagning. Förhör hålls och anmälan ska upprättas gällande misstänkt rattfylleri, narkotikabrott, eget bruk och innehav i överlåtelsesyfte samt grov olovlig körning.

05:25 Trafikkontroll, Boden
På riksväg 97 vid Boden utfärdas en ordningsbot (böter) till en förare som använder handhållen mobiltelefon under färd.

05:55 Trafikkontroll, Luleå
På Mjölkuddvägen/Svartövägen, Luleå, utfärdas två ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.