06 juli 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:42 Polisen larmades till en skola på Majtunagatan i Eskilstuna med anledning av ett inbrott. Väktare hade upptäckt inbrottet och kontaktade då polis. Någon, eller några, hade tagit sig in i skolan genom att krossa ett fönster. Polispatrullen genomförde en brottsplatsundersökning. Vad som har stulits är inte preciserat. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Det finns ingen misstänkt för brottet.

05:29 Polisen larmades till ett företag på Folkestaleden i Eskilstuna med anledning av ett inbrottsförsök. En ruta till lokalen hade krossats. Flera polispatruller åkte till platsen men ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar. Hundpatrull involverades i sökinsatsen. Inget ska ha stulits i samband med händelsen. En anmälan gällande försök till stöld genom inbrott kommer att upprättas. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.