Uppdaterad 08 juli 07:23

06 juli 08:41, Försvunnen person, Vansbro

En äldre kvinna har försvunnit från sitt hem och eftersöks av polisen.

Ny kvinna.jpg

Kvinnan är i 85-årsåldern och uppges vara förvirrad och ska ha försvunnit från sin bostad i Nås någon gång under natten.

Hon ska vara fysiskt pigg och vara van vid att vara ute i skog och mark. Kvinnan beskrivs som liten och smal med kort grått hår.

Vid försvinnandet kan hon eventuellt ha haft på sig en roströd tunn kortärmad blus, svarta byxor samt gråa filttofflor.

Om du ser kvinnan ombeds du ringa 112. Om du har gjort iakttagelser eller har uppgifter som kan vara till hjälp i sökandet kan du ringa 114 14 och uppge "tips" i talsvaret.

Uppdatering 09:15 7/7 av Diana Qudhaib, presstalesperson region Bergslagen

Sökarbetet efter den försvunna kvinnan pågår fortsatt. Då tipsen som inkommit varit få och hittills inte lett till några framsteg är vi fortsatt mycket angelägna om att allmänhet som kan ha sett henne kontaktar polisen.

Uppdatering 11:11

I sökarbetet vill vi särskilt be villaägare och fastighetsägare om hjälp med att kontrollera låsta utrymmen såsom uthus, källare och förråd. Väster om platsen hon försvann från i Nås finns ett stort skogsparti. Skogsbesökare vill vi be vara extra uppmärksamma.

Uppdatering 07:22 av Diana Qudhaib, presstalesperson region Bergslagen:

Vi söker fortsatt efter kvinnan med stora resurser där även Frivilliga resursgruppen och Försvarsmakten ingår med resurser. Vi vill fortsatt få in tips och iakttagelser från allmänheten som kan ha sett henne i Nås, i krokarna kring nås eller på riksvägen bland annat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.