06 juli 17:28, Bedrägeri, Skåne län

Flera fall av bedrägerier mot äldre, Skåne.

Under eftermiddagen och tidiga kvällen har det inkommit flera anmälningar om bedrägerier mot äldre.

17.28, Kristianstad: En kvinna i 90-årsåldern har fått ett telefonsamtal från en "säkerhetsavdelning". Kort därpå kom en man hem till kvinnan och hämtade hennes bankkort. Köp har därefter gjorts på kortet. Polis har varit på plats hos kvinnan och en anmälan om bedrägeri ska upprättas.

18.18, Landskrona: En kvinna i 90-årsåldern blir uppringd av en man och tillsagd att lämna över sina bankkort till en personer som ska komma hem till henne. Kvinnan larmar istället polisen. En patrull har varit på plats och en anmälan om försök till bedrägeri upprättas.

20.01, Malmö: En man i 90-årsåldern har under eftermiddagen fått ett telefonsamtal från en banks "säkerhetsavdelning" som förmått honom att lämna ut sina bankkort till personer som senare kommit till hans bostad. Polis är på väg till målsägande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.