Uppdaterad 06 juli 19:46

06 juli 19:30, Trafikbrott, Luleå

Luleå, ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

Vid 16-iden stoppades en bilist på grund av hastighetsöverträdelse vid Gammelstad. Föraren hade kört 113 km/timmen på en 90-sträcka och böter utfärdades.

En stund senare stoppades ytterligare en bilist av samma anledning. Föraren hade kört 110 km/timmen på en 90-sträcka efter riksväg 97. Böter utfärdades.

Under eftermiddagen inkom också samtal till polisen gällande en vinglig färd. Polispatrull kunde stoppa bilisten för kontroll en stund senare. Föraren, som visade sig ha återkallat körkort, fick följa med för provtagning och förhör efter misstanke om rattfylleri. En anmälan upprättades.

Under tidig kväll inträffade också en viltolycka vid Bergnäset, en bilist kolliderade med ett rådjur. Ingen person skadades i olyckan.

Uppdatering kl 19:43

Under kvällen stoppades också en bilist efter att ha kört 132 km/timmen på en 100-sträcka vid Gammelstad. Föraren fick böter och sitt körkort omhändertaget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.