07 juli 01:04, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser

01:08 - Lugn start på kvällen.

En förare av en personbil i Östersund har fått motta en ordningsbot på grund av felaktig belysning.

01:22 - Grov olovlig körning. Östra Odensala, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen visar det sig att föraren saknar körkort. Polis omhändertar bilen enligt trafikbrottslagen 7 § för att förhindra fortsatt brottslighet. Polis skriver en anmälan gällande grov olovlig körning samt narkotikabrott innehav.

01:59 - Drograttfylleri. Ope, östersund

Polis kontrollerar en personbil. Föraren misstänks vara påverkad av narkotiska preparat och medtas till provtagning. Polis skriver anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

03:38 - Rattfylleri. E14 Spikbodarna, Östersund

Polis stoppar en personbil där föraren blåser positivt för alkohol i utandningsluften. Föraren medtas till provtagning och blir misstänkt för rattfylleri. Förarens körkort omhändertas. Även bilnyckeln omhärdertas för att hindra fortsatt trafikbrottslighet enligt polislagens 24 a §.

05:06 - Lugnt i länet

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.