07 juli 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning över nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

22:15 Misshandel, Göteborg.
Polis larmades om en misshandel på Kortedala Torg. Enligt uppgifter ska en man i 20-årsåldern misshandlades av en kvinna i 40-årsåldern med knytnävsslag. Polis på plats kunde lokalisera både misstänkt och målsägare. Misstänkt omhändertogs av polis och anmälan om misshandel upprättades.

04:50 Brand, Göteborg.
Polis larmades om en brand i lägenhet på Topasgatan i Göteborg. Räddningstjänst ambulans och polis åkte till platsen. Räddningstjänsten kunde släcka branden som varit fullt utvecklad. En kvinna kunde ta sig ut lägenheten självmant, en kvinna fick dock räddas av blåljuspersonal då hon drabbats av hjärtstopp. Ambulanspersonal arbetade med kvinnan och förde henne till sjukhus. Branden verka har startat i köket under matlagning. Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättas.  

Grov kvinnofridskränkning, Polisområde Storgöteborg
Polis larmades om att en kvinna misshandlades av sitt ex i en lägenhet. Polis åkte till adressen och kunde där gripa en man misstänkt för grov kvinnofrids kränkning. Kvinnan fick stöd av patrullen på plats och en anmälan upprättades.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.