07 juli 08:18, Sammanfattning kväll och natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson och Björn Öberg. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. I övrigt har polisen utfört ett antal fordonskontroller samt hanterat viltolyckor utan personskador.

Misstänkt rån i Skogsängen.

00:50 En man i 20-årsåldern ska ha rånats på en mobiltelefon av fyra gärningsmän. De misstänkta gärningsmännen efterlämnade spår på platsen som pekade mot en viss adress. Polisen lyckades lokalisera de fyra misstänkta i Nyfors.

De är nu misstänkta för misshandel samt egenmäktigt förfarande.

 Brand i skola

04:42 Polis och räddningstjänst kallades till Fågelbo i Nyköping för brand i en skolbyggnad. Det var initialt kraftig rökutveckling och öppna lågor. Elden kom senare att sprida sig till flera av skolans byggnader.

Polisen spärrade av brandplatsen och räknar med att finnas på plats hela dagen. En anmälan om grov mordbrand har upprättats.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.