07 juli 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson och Björn Öberg. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits.

Inbrott i bostad i Tannefors, Linköping.

22.47 Polisen kontaktades om att någon hade brutit sig in i en bostad Stationsgatan i Linköping. Bostaden hade stått tom mellan kl 13 och 22. Lägenheten ligger på bottenvåningen och ett fönster stod öppet.

Det hade stulits en handväska med diverse innehåll, nycklar, etc. Värdet på det stulna är oklart.

Polisen kom till platsen och sökte efter spår och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misstänkt rattfylleri i Linköping.

02:12 En polispatrull gjorde en fordonskontroll i Skäggetorp. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri. Föraren, en man i 20-årsåldern, togs med för blodprovstagning.

Han misstänks nu för drogratttfylleri samt ringa narkotika brott innehav.

Brand i Linköping

02:18 Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till Ekholmen för brand i kök. I samband med matlagning hade matolja tagit eld som spred sig till köksfläkten och intilliggande skåp.

En person i 40-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet samt ringa narkotikabrott eget bruk. Det är för polisens presstjänst oklart om personen följde med ambulans för vård.

Inbrott på markstridsskolan i Kvarn.

04.13 Det gick ett larm om att ett par personer hade tagit sig in på Markstridsskolan i Kvarn. De syntes på övervakningskamerabilder. Personal från Försvarsmakten upptäckte två obehöriga personer på området. Polis kom dit och tog över kontrollen på personerna, två män i 45- och 60-årsåldern. Inget verkade vara stulet, men de blev misstänkta för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, och den äldre av dem även narkotikabrott eget bruk. Det förelåg inte gripandeskäl.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.