Uppdaterad 07 juli 19:31

07 juli 10:50, Trafikolycka, Hässleholm

Trafikolycka med tåg. Hässleholm kommun.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordras med anledning av en trafikolycka.

Enligt initiala uppgifter ska händelsen inträffat söder om Hässleholm och all tågtrafik vid platsen för händelsen är stoppad tillsvidare.

Inledningsvis är övriga omständigheter oklara.

Uppdatering:
(10:47) Olyckan omfattar påkörd person. Övriga omständigheter är oklara.(11:45) Området kring platsen för händelsen spärras av.
(13:46) De personer som befunnit sig på tåget evakueras från platsen.

(14:30) Polisen konstaterar att minst en person är avliden. Polisen har omfattande resurs på plats och vidtar flera utredningsåtgärder för att säkerställa vad som har hänt på platsen.

15:45: Utredningsarbetet fortgår på platsen. Polisen arbetar bland annat med vittnesförhör samt drönare för att dokumentera platsen. Polisens tekniker är också plats.

Det går i nuläget inte att säga hur lång tid arbetet väntas ta. Mer information kommer att lämnas så fort det är möjligt.

17:40: En vuxen och två barn är avlidna. En förundersökning om mord i två fall har inletts. Målsägandena är barnen. Anhöriga är underrättade.

Frågor från media hanteras av presstalesperson Robert Loeffel som nås på 0705-924537.

19:30: Trafikstoppet är hävt och polisen är klara på platsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.