07 juli 14:01, Stöld/inbrott, Eskilstuna

Två inbrott på liknande sätt.

10.21 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Borsökna, Eskilstuna. Inbrottet har skett någon gång från tisdagskvällen tills det upptäcktes vid 9-tiden. Någon har lossat ett fönster för att ta sig in. Det fanns inte brytmärken.
10.41 Polis på plats. Patrullen kontrollerade omständigheterna och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld. En noggrannare brottsplatsundersökning kommer att genomföras inom kort. Det är oklart vad som kan vara stulet och det finns i nuläget ingen misstänkt.
12.06 Kriminaltekniker på plats för ytterligare spårsäkring.

11.29 Det kom ännu ett samtal om inbrott, denna gång på Morellvägen i Skiftinge. Även vid detta inbrott har någon eller några lyft ur en fönsterruta, utan att orsaka brytmärken. Det ska ha skett någon gång de senaste fyra dagarna, då huset stod tomt.
12.46 Polis på plats för en brottsplatsundersökning.

Båda ärendena rubriceras som grov stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan vara stulet. Polisen undersöker om det finns mer än tillvägagångssättet som gemensam nämnare mellan inbrotten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.