Uppdaterad 07 juli 20:42

07 juli 18:35, Bedrägeri, Skåne län

Flera fall av åldringsbrott, Skåne.

Ett flertal bedrägeriärenden hanteras just nu av polisen.

16.20, Kristianstad: En kvinna i 80-årsåldern blir uppringd av bedragare som utger sig för att ringa från en "säkerhetsavdelning". En person kommer hem till kvinnan för att hämta upp hennes bankkort. Uttag och köp gör på kortet innan uppringaren hinner spärra det. Polispatrull har varit på plats hos målsägande och en anmälan om bedrägeri upprättas.

18.44, Malmö: Kvinna i 90-årsåldern blir uppringd av "banken". En person kommer sedan hem till kvinnan och hämtar hennes bankkort. Uttag görs på kortet. Polis är på väg hem till kvinnan för informationsinhämtning och anmälningsupptagning.

18.49, Malmö: Kvinna i 90-årsåldern får besök av "banken". Hon lämnar ifrån sig sina bankkort, kortkod och guld. Polis är på väg till kvinnan.

20.29, Malmö: Kvinna i 90-årsåldern lämnar ifrån sig bankort och kod efter att ha fått ett samtal från "banken". Uttag har gjorts på kortet. Polispatrull är på väg till henne.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.