08 juli 05:07, Inbrott, Västerås

En villaägare vaknar av att någon brutit sig in.

En villaägare på Sigfrid Edströms gata i Västerås vaknar och upptäcker att en man har brutit sig in och befinner sig i villan. När anmälaren upptäcker mannen, som ska ha tagit sig in via ett fönster, jagar han ut honom ur villan innan han kontaktar polisen.

Flera polispatruller beordras till den aktuella adressen. Polisen upprättar en anmälan om försök till grov stöld, alternativt hemfridsbrott, och polisen inleder också en resultatlös sökinsats efter den misstänkta gärningspersonen.

Klockan 06:13 larmar ytterligare en villaägare på samma gata att en man har dragit i dörrhandtaget. När polisen kommer till platsen är den misstänkta gärningspersonen fortfarande kvar och kan gripas.

Signalementet på mannen, som är i 35-årsåldern, stämmer överens på den man som tidigare ska ha brutit sig in i en villa på samma gata. Polisen kommer att utreda om det finns något samband och om det finns ytterligare villaägare i närområdet som kan ha drabbats av inbrott eller inbrottsförsök.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.