Uppdaterad 10 juli 09:39

08 juli 06:32, Brand, Trollhättan

Brand i villa utanför Upphärad.

Enligt uppgifter från platsen är villan helt övertänd och räddningstjänsten arbetar på platsen. Det är i nuläget oklart om någon var hemma när branden startade. Brandorsak för närvarande okänd. Polisen är på plats och biträder räddningstjänsten.

09.45 Bostaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Det finns uppgifter om att det kan ha befunnit sig personer kvar i huset och polisen samt räddningstjänsten arbetar vidare med att undersöka detta.

11.00 Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand och spärrat av. En teknisk undersökning kommer att inledas när det är säkert att arbeta på platsen, troligtvis inte förrän på fredag. Släckningsarbetet pågår fortfarande. Ingen ny information om personerna som eventuellt befunnit sig i huset.

210709, 10.15 En teknisk undersökning kommer att påbörjas nån gång under dagen. Även sök av polishund kommer att göras på brandplatsen. Ingen ny information om de tre personer som är saknade efter branden.

210709, 13.30 Den tekniska undersökningen har inletts under dagen. Två kroppar har anträffats i det nedbrunna huset. Anhöriga är underrättade om dödsfallen. Sökandet fortsätter med bl a hund efter en tredje person som ännu inte anträffats.

210710 09:34 Uppdatering
Polisen har nu anträffat tre kroppar i det nedbrunna huset, totalt rör det sig nu om tre avlidna personer.  Anhöriga är underrättade. Kropparna var svårt skadade av branden varför identifiering av kropparna kommer att försvåras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.