09 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

23.21 Vänersborg, drograttfylleri m.m.
På Kungsgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks vara narkotikapåverkad och i bilen hittas även narkotika som tas i beslag. Mannen tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt innehav av narkotika.

00.29 Göteborg, rån
Vid Korsvägen har en kvinna i 20-årsåldern blivit tvingad av en man att ta ut pengar på en bankomat. Mannen sa att han hade en pistol i fickan och tvingade kvinnan att gå till bankomaten. Där tog hon ut 4.500 kronor som mannen tog från henne. Hon gick sen till sin bostad där hon larmade polisen. I nuläget finns ingen misstänkt. Inga personskador.

01.54 Borås, inbrott
I Brämhult går larmet från ett hus. Väktare som är först på plats kan konstatera att en man tagit sig in i huset och är kvar på platsen. Han hade krossat ett fönster för att ta sig in i huset. Polis som är på plats strax därefter kan gripa mannen misstänkt för inbrottsstöld. Mannen är i 35-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.