09 juli 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut:

22.55 SOS larmade om en brinnande bil vid korsningen Bangårdsgatan / Syltengatan i Norrköping. Polis och räddningstjänst kom till platsen. Räddningstjänsten kunde släcka branden utan att den spreds till andra parkerade bilar i närheten. Ett vittne hade sett flera personer lämna platsen när räddningstjänsten kom dit. Polisen misstänker att branden var anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

23.33 En inringare hade sett en person kasta en elsparkcykel genom fönstret på en restaurang på Drottninggatan i Linköping. Personen hade sedan sprungit mot Trädgårdsföreningen. Polisen åkte och sökte efter en misstänkt, samt åkte till brottsplatsen för spårsäkring och dokumentation. Ingen misstänkt kunde hittas. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse.

04.09 Ett vittne ringde polisen om stöld från en mindre skåpbil i Klockaretorpet, Norrköping. Några personer hade haft sönder bakrutan och tagit diverse trädgårdsmaskiner och verktyg. När de insåg att de var upptäckta så flydde de, någon av dem på moped. Polis kom dit med bland annat hundpatrull. Polisen stoppade en person för kontroll, han identifierades men greps inte. Polisen höll förhör, dokumenterade omständigheterna och skrev en anmälan om stöld genom inbrott i bil. Två röjsågar ska ha stulits till ett oklart värde.

04.43 Polisen fick samtal från Skänninge. Inringaren hade hört ljud och upptäckte att någon hade gjort inbrott på ett kafé på Borgmästaregatan. Någon eller några ska ha tagit sig in via ett fönster. Växelkassan på en mindre summa kontanter ska ha stulits, och eventuellt bakverk och glass. En del sådant låg utanför på marken. Polis kom dit för en brottsplatsundersökning. Patrullen tog också uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Polisen hittade ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.