09 juli 12:39, Sjukdom/olycksfall, Järfälla

I Barkarby fördes en man till sjukhus med psykiatrisk inriktning efter att han uppmanat personer att döda honom.

Polisen fick information om att en man gick runt på Herrestavägen och skrek att han ville bli skjuten. Den personen som ringde till polisen hade fått kontakt med mannen och försökte hålla honom under uppsikt till polisen kom till platsen.

Innan polisen kom till platsen berättade personen att mannen hade tagit fram en kniv. Personalen vid ledningscentralen hade kontakt med personen som ringde in för att få höra vad som hände samt få information om mannen flyttade på sig. Inringaren uppmanade de personer som befann sig nära mannen att flytta på sig när mannen tog fram en kniv.

De första poliserna som kom till platsen fick kontroll över mannen och den kniv han bar på. Mannen som är identfierad är misstänkt för olaga hot och grovt brott mot knivlagen. Polisen gjorde bedömningen att han behövde vård på ett sjukhus med psykiatrisk inriktning. Det beslutet är taget mot hans vilja och kommer överprövas av läkare på nämnda sjukhus.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.