Uppdaterad 09 juli 15:43

09 juli 13:52, Skottlossning, Göteborg

Larm om skottlossning, Marklandsgatan.

Flera samtal inkommer till polisens ledningscentral om smällar av skott som hörts på Marklandsgatan, varefter polis och ambulans skickas till platsen.

14.45 Polis arbetar på platsen, och en skottlossning har konstaterats. Ett område är nu avspärrat, vilket medför att framkomligheten påverkas. Spårvagnstrafiken samt busstrafiken på Axel Dahlströms torg samt Marklandsgatan är stoppad av polis. 

Kriminaltekniker är skickade för en undersökning av brottsplatsen. 

Polisen arbetar med informationsinsamling, och håller förhör med vittnen till händelsen. Det är en pågående insats där flera enheter arbetar. 

Denna händelse kommer att uppdateras när ny information finns tillgänglig.

15:31 Uppdatering.
En person är skjuten, personen misstänks tillhöra gängmiljön i Göteborg. Platsen för skjutningen är en frisörsalong på Marklandsgatan.
Polisen bedriver en intensiv jakt på misstänk/misstänkta för dådet. Polisen har stora resurser på plats för att hantera händelsen, både gällande brottsutredningen och jakt på förövare.  
Dörrknackning kommer att genomföras i området.

Polisen är intresserade av vittnesuppgifter som bidrar till utredningen. 
Vittnesuppgifter tages tacksamt emot via polisens telefonnummer 11414.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.