Uppdaterad 10 juli 10:03

09 juli 13:52, Skottlossning, Göteborg

Larm om skottlossning, Marklandsgatan.

Flera samtal inkommer till polisens ledningscentral om smällar av skott som hörts på Marklandsgatan, varefter polis och ambulans skickas till platsen.

14.45 Polis arbetar på platsen, och en skottlossning har konstaterats. Ett område är nu avspärrat, vilket medför att framkomligheten påverkas. Spårvagnstrafiken samt busstrafiken på Axel Dahlströms torg samt Marklandsgatan är stoppad av polis. 

Kriminaltekniker är skickade för en undersökning av brottsplatsen. 

Polisen arbetar med informationsinsamling, och håller förhör med vittnen till händelsen. Det är en pågående insats där flera enheter arbetar. 

Denna händelse kommer att uppdateras när ny information finns tillgänglig.

15:31 Uppdatering.
En person är skjuten, personen misstänks tillhöra gängmiljön i Göteborg. Platsen för skjutningen är en frisörsalong på Marklandsgatan.
Polisen bedriver en intensiv jakt på misstänk/misstänkta för dådet. Polisen har stora resurser på plats för att hantera händelsen, både gällande brottsutredningen och jakt på förövare.  
Dörrknackning kommer att genomföras i området.

Polisen är intresserade av vittnesuppgifter som bidrar till utredningen. 
Vittnesuppgifter tages tacksamt emot via polisens telefonnummer 11414.

18:37 Uppdatering
Polisen arbetar fortsatt med stor resurs i ärendet, avspärrningen av brottsplatsen kommer inom kort att avvecklas då den tekniska undersökningen av brottsplatsen är klar.
Personer har hämtas in till förhör, polisen genomför nu ett flertal förhör.
Dörrknackning kommer att fortsätta med en stor resurs.
Polisen kommer att finnas i området för trygghetsskapande åtgärder.
Vi söker fler vittnesuppgifter kring händelsen. Om det finns personer som gjort några observationer som är intressanta för utredningen, vänligen kontakta oss på 11414 och lämna dessa uppgifter till oss.

21:41 Uppdatering
Polisen kan nu bekräfta att den person som blev skjuten på frisörsalongen på Marklandsgatan är avliden.  Personen avled av de skador som personen fick i samband med skjutningen. Anhöriga är underrättade.  Förundersökningen rör således ett mord.

2021-07-10 09:55 Uppdatering.
Polisen kan nu bekräfta att den avlidna personen är en man i 25-årsåldern. Polisen arbetar vidare med oförändrad kraft i ärendet. Under dagen kommer dörrknackningen i området att återupptas och det trygghetsskapande arbetet fortsätter med hög polisnärvaro i området.
Polisen är fortsatt mycket intresserad av att få in vittnesuppgifter kring händelsen och vill därför uppmana alla som har uppgifter som kan vara av intresse för utredningen att höra av sig till polisen på Tel: 11414.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.