09 juli 17:50, Bedrägeri, Stockholm

Okända gärningsperson utgav sig för att vara från bankens säkerhetsavdelning och behövde fotografera brottsoffrets smycken.

Brottsoffret som är i 90-års åldern bor själv i sin bostad inom Hässelby- Vällingby stadsdelsområde.

I dag blev brottsoffret uppringd av en person som talade om att hen ringde från säkerhetsavdelningen från en bank där de upptäckt att någon försökt ta ett lån i brottsoffrets namn.

Personen som ringde berättade att en annan från säkerhetsavdelningen skulle komma hem till brottsoffret för att fotografera hennes smycken och lämna bilderna till polisen.

Under dagen kom det hem till personerna och hämtade hennes smycken. De hade talat om att de skulle komma tillbaka senare på eftermiddagen vilket inte har skett.

När en anhörig fick höra vad som hade hänt åkte han hem till sin släkting samt kontaktade polisen. Polisen har varit hemma hos brottsoffret och tagit upp anmälan angående bedrägeri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.