Uppdaterad 09 juli 19:58

09 juli 19:15, Skottlossning, Upplands väsby

Polisen är på Kvarnvägen efter att det har skjutits mot en byggnad.

Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt det görs genom att prata med så många som möjlighet för att se om de har hört eller sett något.

Den initiala uppgiften är att minst en person är skadad.

Uppdatering klockan 19:41
I den byggnad som det har skjutits emot finns minst en restaurang. På platsen har polisen funnit tomhylsor och platsen är avspärrad så att tekniker kan genomföra en undersökning. Tre skadade personer tas om hand av ambulanspersonal, en av dessa skadade är förda till sjukhus.

Det finns uppgifter att de okända gärningspersonerna har lämnat på ett tvåhjuligt motorfordon. Polisen har i närområdet funnit en nedbrunnen moped som kan ha varit det tvåhjuliga motorfordon som de okända gärningspersonerna lämnade platsen på.

Uppdatering klockan 19:56
Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord samt grovt vapenbrott. Den person som är förd till sjukhus med ambulans är enligt uppgift lindrigt skadad.

Uppdatering klockan 22:54
Polisen fortsätter sitt arbete med att ta reda på vad som hänt. Det görs genom att samla in information från området. Platsen är avspärrad så att tekniker kan undersöka den.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.