01 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

23.57 Göteborg, skadegörelse genom brand
Polis och räddningstjänst larmas till Kortedala med anledning av att det brinner i parkerade bilar vid Januarigatan. Totalt är det fyra bilar som skadas vid branden. Polisen inleder en förundersökning gällande skadegörelse. Ingen gripen.

00.58 Borås, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Värmlandsgatan i Norrby mede anledning av att det brinner i ett flerfamiljshus. Branden har av okänd anledning startat på vinden och sedan spridit sig i fastigheten. Fastigheten evakueras och det gäller även Östgötagatan. Ingen person kommer till skada och räddningstjänsten håller på att försöka släcka branden. Polis inleder en förunderesökning gällande mordbrand. Uppsamlingsplatsen för de evakuerade är på Almåsskolan. Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara.

02.45 Falköping, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till en fastighet i Stenstorp med anledning av att det brinner i ett hus. När räddningstjänsten anländer är huset helt övertänt. En person körs till sjukhus med rök och brändskador. Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara.

03.41 Landvetter, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Landvetterskolan där det brinner i ett uppehållsrum på skolan. Enligt räddningsledaren är det mest troliga att någon slängt in något i skolan som börjat brinna. Polis inleder en förundersökning gällande mordbrand. Ingen person som kommit till skada.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.