01 juni 06:37, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:03 Polis larmades till Navestadsgatan i Norrköping med anledning av ett stöldförsök. Ett vittne hade uppmärksammat personer som lyft upp en parkerad bil med en domkraft i syfte att stjäla bildelar. Vittnet larmade polisen och flera polispatruller åkte till adressen. När polispatrullerna kom till platsen hade de misstänkta gärningspersonerna lämnat platsen. Senare kunde två misstänkta gärningspersoner gripas. De gripna är två män i 35- respektive 45-årsåldern. De är misstänkta för försök till stöld. Under tisdagsmorgonen anhölls männen, ärendet är åklagarlett.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.