Uppdaterad 02 juni 11:15

01 juni 14:13, Brand, Sundsvall

Misstänkt brott vid brand i flerfamiljshus i Nacksta, Sundsvall.

Polis kallas till adressen för att initialt vara räddningstjänsten behjälplig och för att därefter utreda orsaken till branden.

Just nu arbetar polisen för att säkra bevis och höra vittnen, det ska även ske dörrknackning i området. Polisen utreder ett misstänkt grovt brott.

I nuläget lämnas inte mer information. Anledningen att polisen är återhållsam med detaljer är för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt. Det ska bland annat hållas förhör med vittnen och polisen vill säkerställa att dessa vittnen är så opåverkade som möjligt.

Uppdatering 20:49

Förundersökningen är överlåten till åklagare. Mer information kan inte lämnas då polisen är inne i en intensiv utredningsprocess där flera åtgärder ska göras.

Mer information kan lämnas tidigast under morgondagen.

Uppdatering 2021-06-02 kl 09:58

En kvinna anträffades avliden i samband med branden.

En man i 25-årsåldern greps under lugna former av polis under gårdagen. Han anhölls senare av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand.

Mannen är hemmahörande i Sundsvall kommun.

Kvinnan och mannen är bekanta med varandra. Polisen bedömer ärendet som en isolerad händelse.

Mannen kommer att förhöras tillsammans med sin försvarsadvokat och polisen arbetar vidare med bland annat vittnesförhör och teknisk undersökning.

Åklagare leder förundersökningen och polisens avdelning för grova brott arbetar med utredningen.

Uppdatering 11:12

Ändrad uppgift i den tidigare uppdateringen i dag:

I texten stod det tidigare att mannen greps och anhölls under onsdagen. Det var fel. Rätt är att mannen greps och anhölls under gårdagen, det vill säga tisdag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.