Uppdaterad 01 juni 17:00

01 juni 14:17, Olaga frihetsberövande/människorov, Norrköping

Misstänkt människorov i Vilbergen, Norrköping.

09:46 Polisen larmades till Vilbergen i Norrköping med anledning av ett allvarligt brott. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen för att utreda vad som hade inträffat.

Efter vidtagna utredningsåtgärder framkom det att det hade inträffat ett misstänkt människorov, varpå en förundersökning gällande människorov inleddes. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Två män har frihetsberövats i ärendet.

Polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder och fler kommer att vidtas. Utredningen är inne i ett känsligt läge och fler kommentarer kring ärendet kan inte lämnas i nuläget.

Polisen har hållit flera förhör och än fler kommer att hållas. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Vilbergen som kan kopplas ihop med händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

16.55 polisen har hållit förhör med de misstänkta som greps tidigare idag. Efter förhören har jouråklagaren fattat beslut om att anhålla de båda, på sannolika skäl misstänkta för försök till utpressning och misshandel. Förundersökningen leds nu av åklagaren.

Förutom detta har polisen spärrat av en förmodad brottsplats för att genomföra en kriminalteknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.