Uppdaterad 01 juni 18:34

01 juni 16:47, Trafikbrott, Hultsfred

Rv34 och Hultsfred. Förföljande leder till trafikolycka.

En polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll på riksväg 34 utanför Hultsfred, ger ljus och ljudsignal med polisbilen för att uppmärksamma föraren. Föraren stannar inte på given signal och ökar hastigheten, ett förföljande inleds.

Polispatrullen anmäler förföljandet till regionledningscentralen och förstärkning beordras för biträde.

Färden fortsätter norrut på riksväg 34 och vidare in i Hultsfred tätort. På Gränsgatan prejas personbilen av en polisbil och i samband med detta kolliderar personbilen.

Polis utför första hjälpen-åtgärder, räddningstjänst och ambulanssjukvård rekvireras för vidare omhändertagande av de två personer som färdades i personbilen. Polisen har ingen information om personernas skadeläge, i denna del hänvisas till sjukvården.

Brottsrubricering är ännu ej preciserad.

Uppdatering kl. 18.01: Föraren, en man i 20-årsåldern, är förd till sjukhus med ambulans.

Passageraren, en pojke över 15 men under 18 år, är körd hem till vårdnadshavare.

Uppdatering kl. 18.32: Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen.

Passageraren är inte misstänkt för brott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.