Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

10 juni 07:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De ärenden som sticker ut:

01.15 Polisen fick samtal om att någon hade stulit katalysatorn från en Toyota Prius som stod parkerad i Torshälla, Eskilstuna. Ett vittne hade sett två män lämna i en bil. Polisen larmade ut flera patruller till området, men någon misstänkt kunde inte hittas. Polisen tog uppgifter för en anmälan om stöld.  

02.51 En inringare hade sett en bil med släp tappa en vattenskoter från släpet. Detta hände vid trafikplats Kneippen i Norrköping. Tre män hade hoppat ut ur bilen, kopplat bort släpet, och kört från platsen i hög hastighet. Polisen larmade ut patruller på flera platser. Efter en stund fick polisen syn på en bil med rätt signalement på E4 norrut i Sörmland, som körde av vid avfart Hölö och på mindre landsvägar. Kollegor i region Stockholm deltog i försök att få stopp på bilen, men det lyckades inte. Vattenskotern visade sig vara stulen från en adress utanför Norrköping. Någon hade brutit upp garaget utan att ägaren hade märkt det under natten.

Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, åkt på larm om bråk som inte lett till gripanden eller allvarliga skador, hanterat trafikbrott och viltolyckor, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.