Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

10 juni 07:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut mest:

02.00 Väktare kontaktade polisen om att det just hade gått inbrottslarm på en butik i Gislaved. Polis kom dit och kunde konstaterat att det hade varit inbrott. Någon eller några hade tagit sig in via en källare. Två cyklar hade stulits till ett okänt värde. Polisen sökte i området men lyckades inte hitta någon misstänkt. Polisen gjorde en kriminalteknisk undersökning på platsen för att söka efter spår. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

05.01 Polisen fick flera samtal om en man som viftade med en kniv och sköt med luftpistol i luften. Han ska också ha gapat och skrikit och slagit på en busskur. Detta var vid Hamnparken i Jönköping. Polis kom dit och säkrade mannen. Han blev misstänkt för narkotikabrott eget bruk, och brott mot knivlagen. Mannen togs in till polisstationen för tillnyktring. Han är i 20-årsåldern. Mannen ska inte ha viftat med kniven eller skjutit mot någon person eller egendom. Ingen skadades.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat en del berusade personer, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat viltolyckor, åkt på larm som inte lett till brottsmisstankar, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.