10 juni 08:19, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Under sen kväll och natt har fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för våldsamt motstånd. 

22:50 Rattfylleri, Pajala
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Pajala. Den misstänkte föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Han misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning då han upprepat ska ha kört bil utan körkort.

23:00 Brand, Piteå
Polisen larmas om en brand i ett hus i Roknäs, Piteå. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. 

23:23 Drograttfylleri, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Boden. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

03:47 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en plats i Kiruna centrum med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit misshandlad utomhus av flera gärningspersoner. Han ska inte ha uppsökt sjukvård, enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget.

Polisen håller förhör, ärendet rubriceras i nuläget grov misshandel. Ingen person är frihetsberövad i ärendet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.