Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 11 juni 12:30

11 juni 08:21, Trafikolycka, Eksjö

Allvarlig trafikolycka mellan lastbil och personbil.

08.05 SOS larmade om en allvarlig trafikolycka på riksväg 32 utanför Eksjö, där järnvägen går över riksvägen. En lastbil och en personbil var inblandade. En person verkade vara mycket allvarligt skadad.

08.10 Polis på plats. Vägen stängdes av helt för trafik under räddningsarbetet.

09.25 Polisen har i nuläget ingen ny information att lämna om personen i personbilen som var mycket svårt skadad när larmet kom in.

Polisen tar både personbilen och lastbilen i beslag för teknisk undersökning, i syfte att undersöka om det kan ha varit något fel på fordonen som orsakat olyckan.

Vägen var fortfarande avstängd för trafik. Se Trafikverkets hemsida för senaste information om alternativa vägar.

12.20 En man i 50-årsåldern avled i olyckan. Anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören ska ha varit i princip oskadd men mycket chockad.

Polisen har lämnat platsen och Trafikverket har tagit över säkerheten på vägsträckan i väntan på bärgare. Enligt Trafikverkets prognos ska vägen öppna för trafik under eftermiddagen. Trafiken leds om på andra vägar.

Polisen har dokumenterat omständigheterna på olycksplatsen, pratat med vittnen, och kommer att utreda orsaken till olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.