12 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

02.45 Lilla Edet, drograttfylleri m.m.
På Göteborgsvägen stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas en mindre mängd narkotika som tas i beslag. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt innehav av narkotika.

03.08 Götene, olaga hot m.m
På Västerbyvägen har två män i 25-årsåldern blivit hotade med pistol. De såg att två andra män höll på att stjäla gods från en bil som tillhör den enes broder. När gärningsmännen fick syn på dem tog den ena fram en pistol och riktade mot dem innan de sprang från platsen. Gärningsmännen fick inte med sig något gods och ingen fick några skador. Polisen har sökt med hund i området men ännu har ingen gripits.

05.02 Göteborg, grov stöld
På Vasagatan kontaktar en man i 55-årsåldern en polispatrull och berättar att han precis blivit bestulen på sin mobiltelefon. Enligt honom har fyra män stulit hans telefon och sprungit från platsen. Polisen skriver en anmälan om grov stöld men det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misshandel i relation, Polisområde Älvsborg
Under natten ringer en kvinna till polisen och berättar att hon blivit slagen av sin pojkvän och att det har hänt vid flera tillfällen. Polisen åker och pratar med kvinnan och upprättar en anmälan. En man är misstänkt för brottet men är inte frihetsberövad i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.