Uppdaterad 12 juni 10:50

12 juni 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:30 Rattfylleri, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad och han får följa med för provtagning. Mannen omhändertas också med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), körkortet och bilnycklarna omhändertas. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

00:43 Olaga hot, Boden
Polis beordras till en adress i Boden med anledning av att en person uppger sig blivit hotad av en man med tillhygge. De inblandade är bekanta. En man grips misstänkt för olaga hot. Förhör hålls och anmälan upprättas.

01:17 Rattfylleri, Älvsbyn
Polis stoppar och kontrollerar en lastbil i Älvsbyn kommun. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad och han får följa med för provtagning. Körkortet omhändertas, förhör hålls och en anmälan gällande misstänkt grovt rattfylleri upprättas.

01:37 Trafikbrott, Luleå
På riksväg 97 vid Antnäs stoppas och kontrolleras en a-traktor som körs fortare än tillåten hastighet för fordonstypen. Föraren, som är minderårig, misstänks för olovlig körning. Körkortet omhändertas och en anmälan ska upprättas.

01:37 Brand, Luleå
Polis beordras till Vitå-trakten med anledning av brand i byggnad. Det är en förrådsbyggnad som brinner. En anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

01:52 Trafikbrott, Kalix
Polis stoppar och kontrollerar ett husvagnsekipage söder om Kalix. Då personer befann sig i husvagnen under färd upprättas en anmälan gällande brott mot trafikförordningen.

02:44 Misshandel, Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare med anledning av misshandel. En man uppger att han blivit misshandlad av en okänd person utanför en adress. En anmälan upprättas.

02:44 Misshandel, Haparanda
Polis beordras till Haparandas centrum med anledning av misshandel. En man uppger att han blivit misshandlad av några personer. Inga misstänka är kvar på plats. Polis håller förhör och ska upprätta en anmälan.

03:13 Rattfylleri, Piteå
Samtal inkommer om att en a-traktor kört av vägen i en by i Piteå kommun. Polis beordras dit och anträffar föraren, som är en tonåring. Vårdnadshavare kontaktas och föraren får följa med för provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

05:38 Motorfordon anträffat stulet, Piteå
En stulen båt har anträffats i Piteå. Båten lämnas åter till sin ägare och en tilläggsanmälan upprättas.

Uppdatering kl 10.39

02:18 Våldtäkt, Piteå
Samtal inkommer om ett sexualbrott i Piteå kommun där en man utsatt en kvinna. Senare under natten till lördag hämtar polis en man till förhör. Mannen, som är i 50-årsåldern, är misstänkt för våldtäkt och han har anhållits av åklagare. Åklagare leder nu ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.