12 juni 08:06, Sammanfattning kväll och natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattenspolisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.01 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits,  tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.00 räddningstjänsten meddelade till polisen att de varit på en skola på Dalagatan i Katrineholm med anledning av ett utlöst larm och det har visat sig att någon varit inne i lokalerna. Troligen har en dörr stått olåst genom vilken gärningsperson/-er har kommit in. I lokalerna har man tömt en brandsläckare. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om olaga intrång och skadegörelse. Troligtvis har inget tillgrepp skett. Dörren låstes efter insatsen.

01.10 en polispatrull som stoppat en bilist för en rutinkontroll på Västergatan i Eskilstuna fattade misstankar om att föraren var rattfull. Det var en man i 35-årsåldern somfick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri. Han fick även sitt körkort omhändertaget av polisen.Han lades in i en arrest för tillnyktring och kommer att förhöras därefter.

04.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll påriksväg 55 i Flen har en man i 45-årsåldern blivit misstänkt för flera brott. Han blev misstänkt drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav samt olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör samt att polisen tog bilnycklarna i förvar för att förhindra honom att köra igen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.