12 juni 08:18, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för bland annat våldsamt motstånd, och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:09 Misshandel, Örnsköldsvik
Polis beordras till en adress i Örnsköldsvik med anledning av misshandel. En man har blivit misshandlad och en kvinna knuffad. Polis upprättar två anmälningar, en gällande misshandel och en gällande ofredande.

00:11 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polis beordras till en adress i Örnsköldsvik med anledning av bråk. En person omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Personen misstänks för skadegörelse och en anmälan upprättas.

00:42 Trafikbrott, Sollefteå
I Sollefteå stoppas och kontrolleras en a-traktor som misstänks gå fortare än tillåten hastighet för fordonstypen. Fordonet tas i beslag för undersökning. Föraren, som är minderårig, misstänks för grov olovlig körning och körkortet omhändertas. Vårdnadshavare kontaktas och en anmälan upprättas.

03:54 Olaga hot, Sundsvall
Polis beordras till Södra Alnö efter samtal om en person som uttalat hot. Personen, en man, anträffas och omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande olaga hot ska upprättas.

04:48 Trafikolycka, Sollefteå
En viltolycka inträffar vid Krokböle där en älg och en personbil är inblandade. Det finns inga uppgifter gällande eventuellt skadeläge för personen/personerna som färdades i bilen. Älgen dog. En anmälan gällande viltolycka upprättas.

En viltolycka i Härnösand kommun har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.