Uppdaterad 17 juni 10:15

12 juni 22:00, Anträffad död, Årjäng

En död person har hittats under kvällen utanför Årjäng. Platsen är avspärrad.

UPPDATERING 20210617

Allting tyder på att kroppen som anträffades är identisk med den man i 44-årsåldern som anmäldes försvunnen den 17/5-21. Ärendet har utretts som misstänkt mord men har nu avslutats efter beslut av förundersökningsledaren KÅ Niclas Wargren med följande motivering

Förundersökningen om misstänkt människorov och mord är nedlagd. Trots att det kvarstår en del rättsmedicinskt arbete att göra så är polisen nu övertygade om att den man som i lördags påträffades avliden i ett skogsområde utanför Årjäng är den man som för ca tre veckor sedan anmäldes försvunnen. Den slutsatsen beror bland annat på de kläder som mannen har på sig. De anhöriga är underrättade om det.

 

Misstankarna om att den försvunne mannen har utsatts för brott har under hela utredningen varit svaga. Vid påträffandet kunde heller ingenting iakttas som talade för det. Platsen som sådan och det sätt på vilket mannen låg talar snarare för motsatsen. Genom den rättsmedicinska undersökningen som gjorts så här långt har det också kunnat konstateras att inga skador finns som talar för att han har utsatts för något våld.

TEXT: Mats Öhman Presstalesperson, Polisregion bergslagen

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.