Uppdaterad 13 juni 14:55

13 juni 04:12, Skadegörelse, Uppsala

Flera fall av skadegörelse i Björklinge.

Klockan 04:12 larmas polisen till en livsmedelsbutik på Södra Långåsvägen i Björklinge där ett larm har löst ut.

När polisen kommer till platsen anträffas en brinnande A-traktor och en krossad entré till butiken. Under tiden polisen är på plats kommer också ytterligare samtal om ettgarage som brinner. När polisen söker av närområdet hittas också skadegörelse på en bankomat.

Klockan 05:11 kommer ytterligare samtal om skadegörelse i Björklinge. Den här gången ska det vara flera bilar som brinner på Varggropsvägen. En av de brinnande bilarna ska också ha rullat ut i skogen och fått till följd att branden spridit sig till några träd.

Tack vare vittnen kan två misstänkta gärningspersoner anträffas och fångas in. De båda misstänkta är pojkar 14 och 15 år gamla, och med anledning av deras ålder så överlämnas de till vårdnadshavare. De båda pojkarna misstänks för ett flertal fall av skadegörelse.

Uppdaterad kl 14:55

Polisen får ytterligare samtal om skadegörelse i Björklinge.

Bland annat har flera fordon utsatts för stenkstning, dessutom har sex soptunnar satts i brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.