13 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

21.21 Lerum, trafikolycka
På Aggetorpsvägen i Gråbo har en mopedist kört omkull. Förare är en man i 55-årsåldern, som förs till Sahlgrenska sjukhuset med oklara skador. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri.

21.43 Vänersborg, vållande till kroppsskada
På Nygatan har en balkong av okänd anledning rasat till marken. Tre män i 30-årsåldern som befann sig på balkongen fick lättare skador och plåstrades om av ambulanspersonal på plats. Polisen kommer att utreda olyckan som vållande till kroppsskada.

00.00 Göteborg, rån
På Gibraltargatan har en man i 20-årsåldern blivit rånad på sitt halsband. Fem killar kom från olika håll och sparkade och slog honom i magen samtidigt som de ryckte hans halsband. Killarna lämnade sen platsen i riktning mot hållplats Pilgatan. Den rånade mannen behövde inte uppsöka sjukvård. Ingen gripen.

00.05 Vara, grov misshandel m.m.
I centrala Vara har två män, 30-35 år gamla, blivit hotade och misshandlade. Fyra personer har hotat dem med en pistol och en större kniv. Den ena av målsägarna blev sparkad och slagen i ryggen och magen. Man ska även ha försökt att hugga honom med kniv men missat. Den svårast misshandlade mannen fördes till sjukhus i Skövde för kontroll. Gärningsmännen försvann från platsen och har inte anträffats trots sök med bl a hund. Polisen har skrivit anmälningar om grov misshandel samt grovt olaga hot.

01.40 Göteborg, drograttfylleri m.m.
På Hisingsleden vägrar en motorcyklist att stanna när polisen vill kontrollera honom. Det inleds ett förföljande som dock avbryts ganska snabbt. Strax därefter kör mc-föraren omkull efter att ha kört in i ett annat fordon. Föraren, en man i 25-årsåldern, förs till Sahlgrenska sjukhuset med befarat benbrott. Han misstänks nu för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Misshandel i nära relation, StorGöteborg
Under natten ringer en kvinna polisen då hon är skadad efter att ha blivit slagen av sin man i parets gemensamma bostad. Polis åker till bostaden och mannen grips för misshandel i nära relation. Kvinnan körs till sjukhus för att dokumentera skadorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.