13 juni 07:20, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:03 Skadegörelse, Härnösand
Samtal inkommer om en skadegörelse på bil i centrala Härnösand. En man misstänks. Förhör hålls och en anmälan gällande ringa skadegörelse upprättas.

23:27 Rattfylleri, Timrå
Samtal inkommer om misstänkt rattfylleri i Timrå. Polis beordras ut och anträffar en personbil där föraren saknar körkort och misstänks vara påverkad. Föraren, en man, får följa med för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

23:33 Trafikolycka, Sundsvall
I Matfors är en moped och en a-traktor inblandade i en olycka. Det finns inga uppgifter om personskador. Polis beordras till platsen och en anmälan upprättas då ena föraren misstänks inte ha iakttagit väjningsplikt.

00:17 Rattfylleri, Sollefteå
I Sollefteå ser polis en personbil som körs på en gångväg för att sedan lämna platsen. Fordonet stoppas och kontrolleras kort därefter och misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad. Han får följa med för provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas och körkortet omhändertas.

00:31 Narkotikabrott, Sundsvall
En person i Sundsvall kontrolleras har misstänkt narkotika i sin ägo. Anmälan gällande ringa narkotikabrott, innehav, upprättas.

00:52 Narkotikabrott, Sundsvall
En personbil i Sundsvall stoppas och kontrolleras. En av personerna som färdades i bilen har misstänkt narkotika i sin ägo och en anmälan gällande ringa narkotikabrott, innehav, upprättas.

02:38 Misshandel, Sundsvall
Samtal inkommer om pågående misshandel utomhus i Inre Hamnen, Sundsvall. Polis beordras dit, men misstänkta personer är ej kvar på plats. En anmälan gällande misshandel upprättas.

03:19 Fylleri, Härnösand
På Kronholmen, Härnösand, ser polis ett bråk. En person omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). 

Härnösand
I Härnösand var det en spontancruising under lördagskvällen. Inledningsvis rådde god stämning, men senare under natten ökade ordningsstörningarna och beslut fattades beslut enligt polislag §24 att förbjuda tillträde till vissa parkeringar. Det rådde hög berusningsgrad och fyrverkerier har avfyrats på vissa platser.
Polisen arbetade med detta under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.