Uppdaterad 13 juni 14:07

13 juni 08:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattenspolisverksamhet i polisområde Östergötland. Uppdatering av nedan ärende kl. 01.20

07.37 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.25 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i centrala Mjölby blev föraren av en bil, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och missbruk av urkund. Det senare brottet består i att han misstänks ha visat ett falskt körkort,som togs i beslag för närmare undersökning.

01.20 polisen kallades till en bostadsadress i Finspång med anledning av att det kunde ha inträffat misshandel. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det framkom att mannen i en familj hotat sin fru och flera barn under en längre tid varför polisen påbörjade en utredning om grovt olaga hot. Fler brottsmisstankar kan tillkomma i utredningen. Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern greps och är i skrivande stund fortfarande gripen.

Uppdatering kl. 14.07: Den gripne mannen har blivit anhållen av jouråklagaren.

01.30 polisen fick samtal om att en misshandel inträffat utomhus i stadsdelen Zederslund i Motala. Polis och ambulans åkte till platsen och polisen påbörjade en utredning om misshandel. Den drabbade är en man i 25-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans, med smärta i huvudet efter slag. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

01.52 polisen fick samtal om att en person hade blivit misshandlad inomhus i Ödeshög. Polis och ambulans åkte till platsen. Ambulansen förde den drabbade, en kvinna i 35-årsåldern till sjukhus, och polisen påbörjade en utredning om misshandel. En person är misstänkt men inte frihetsberövad.

Polisenhar under natten hanterat ett antal bråk och misstänkt misshandel på olika platser i länet utan allvarligare konsekvenser och utan frihetsberövande.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.