13 juni 08:56, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:03 Trafikbrott, Kalix
I Kalix utfärdas en ordningsbot (böter) till en mopedist som kör utan att bära hjälm.

23:34 Trafikbrott, Älvsbyn
I Älvsbyn utfärdas en ordningsbot med anledning av otillåtet antal passagerare i en mopedbil.

01:49 Hemfridsbrott, Boden
Samtal inkommer om att två personer utan lov kommit in i en bostad i Boden kommun. Då de uttalat hot misstänks de för olaga hot samt ofredande, övergrepp i rättssak och hemfridsbrott. De två misstänkta personerna, som är män, hämtades till förhör och har släppts därefter. Misstankarna kvarstår.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

 

Kalix, lördag
Vid 16-tiden på lördagen inkommer ett samtal till polisens ledningscentral om att ett fordon stulits nyligen i Kalixområdet. Polisiära resurser beordras ut för att lokalisera fordonet.

Efter cirka 30 minuter kunde fordonet lokaliseras av polispatrull och ett förföljande inleds då förare av det flyende fordonet vägrar stanna. Efter ett längre förföljande har det flyende fordonet stannat och polisen säkrar den tillgripna bilen. Gärningspersonen har flytt från platsen och polisen letar i det aktuella området med flertalet olika resurser. Ingen person anträffas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.