13 juni 09:54, Narkotikabrott, Umeå

Umeå, misstänkt narkotikabrott i överlåtelsesyfte natten mot lördag.

Natten mot lördag pågår en större folksamling/fest på Bölesholmarna. Polisen utför en platsbevakning och i samband med det blir en polispatrull vittne till en överlåtelse av narkotika.

De misstänkta hinner lämna platsen men stoppas senare i en bil. Husrannsakan utförs i fordonet samt kroppsvisitation och ytterligare narkotika anträffas.

Fem unga personer grips misstänkta för narkotikabrott genom överlåtelse. Två av de misstänkta är väldigt unga, den yngsta är i 15-årsåldern. Tre av de misstänkta anhålls av jouråklagare.

Efter att ytterligare utredningsåtgärder gjorts och förhör hållits hävs anhållanden av åklagaren. Misstankarna kvarstår dock.

- Utredningen visar att ungdomarnas syfte med att besöka festen troligen var att sälja narkotika, säger Sofia Möller, jourförundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.