Uppdaterad 14 juni 12:07

13 juni 13:12, Försvunnen person, Göteborg

En man i 80-årsåldern anmäldes inatt försvunnen från sitt boende i Hjällbo.

Mannen ska då ha varit förvunnen sen 10-tiden på lördagen. Mannen går obehindrat men är dement och hittar troligen inte tillbaka till boendet. Han är även diabetiker. Boendet har flera gånger haft kontakt med honom via telefon, senast idag på morgonen men nu är troligen batteriet i telefonen urladdat. Mannen är cirka 175 cm lång, och var vid försvinnandet iklädd en kortärmad skjorta men ingen jacka eller mössa. Han har tre ringar på fingrarna. Övrig klädsel är okänd.

Polisen letar efter mannen med flera enheter inklusive helikopter. Kontroll har gjorts med sjukhus och kollektivtrafiken är underrättad.

Om någon tror sig ha sett mannen eller har upplysningar att lämna, ring polisen på 114 14.

Uppdatering 210614 12.05; Mannen är fortsatt förvunnen, och polisen arbetar med att söka efter honom. Den senaste kända positionen är området runt Bäckebol, var polis koncentrerat sökinsatsen. I tillägg till ovan signalement är att den kortärmade skjorta mannen bar vid försvinnandet är ljust gul. Polis är i behov av eventuella iakttagelser gjorda av allmänhet. Dessa tas tacksamt emot via växeln 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.