13 juni 15:56, Försvunnen person, Stockholms län

Fram till klockan 16 idag har polisen i region Stockholm fått samtal om 16 försvunna personer. Det är inte ovanligt många.

Dagens anmälda försvunna där anhöriga eller personal på olika institutioner har hört av sig handlar till exempel om personer med psykisk ohälsa, barn som försvunnit ur sikte eller äldre personer - ofta med demensjukdomar som försvunnit från sitt hem eller boenden.

Från regionledningscentralen innebär detta bland annat att man ringer runt till sjukhus för att se om den försvunne är inlagd och att ofta flera polispatruller är ute och letar i närområdet efter de som försvunnit.

I de flesta fall hittas de som försvunnit inom kort.

I varje enskilt fall görs en bedömning och i ett antal fall inleds en så kallad räddningstjänst då ett mer organiserat sökande genomförs med hjälp av organisationer och personer även utanför polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.