Uppdaterad 14 juni 10:14

14 juni 04:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

23:32 Fjällräddning - Kiruna
Polisen kontaktades från Alesjaurestugan, Kiruna, gällande tre män som behövde hjälp. En man hade ramlat och skadat ryggen och knät, en man hade feber och problem med andningen, den tredje mannen hade fått hjärtproblem.
Polisens vakthavande befäl fattade beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor för att undsätta männen.
Ambulanshelikopter skickades till platsen. Två av männen transporterades till sjukhus. En man är kvar i stugan och behöver hjälp men kommer få det under morgonen.

23:47 Fylleri - Luleå
Polisen larmades till Luleå centrum där en kvinna skrek och bråkade. Kvinnan, i 30-årsåldern, omhändertogs och fick följa med till polisstationen för tillnyktring. En polianmälan upprättades gällande våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

00:48 Brand - Gällivare
Räddningstjänsten samt polisen larmades till centrala Gällivare gällande en personbil som brann. Branden släcktes av Räddningstjänsten. En polisanmälan upprättades gällande skadegörelse genom brand i fordon då det misstänktes att branden troligtvis var anlagd.

Uppdatering 10:14 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

02:23 Piteå: Polispatrull beordras till Bergviksbron med anledning av ett en båt setts köra på grund och in i broräcket.

Båten går mot land och en person springer från båten, men grips av patrullen. Kustbevakningen bogserar båten till kaj.

Båten misstänks vara stulen och en anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.