Uppdaterad 14 juni 05:00

14 juni 05:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:36 Fjällräddning - Hemavan
Polisen kontaktades gällande en man som skurit sig i handen under sin vistelse vid Syterstugan, Hemavan.
Polisens vakthavande befäl fattade beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor för att undsätta mannen.
Ambulanshelikopter skickades och kunde transportera den skadade till sjukhus.

00:35 Misshandel - Skellefteå
Polisen beordrades till en adress i Skellefteå med anledning av en misshandel. En man i 25 års-åldern misstänktes ha misshandlat en kvinna i 20-årsåldern. Den misstänkte mannen fick följa med till polisstationen och en polisanmälan upprättades gällande misshandel samt narkotikabrott eget bruk. Förhör hölls och en kroppsbesiktning genomfördes. 

01:50 - Stöld, Umeå
Polisen larmades till Universitetsområdet i Umeå då två personer setts försöka stjäla en cykel. Gärningsmännen, två killar i 20-årsåldern, höll på att bryta upp låset på cykeln men blev upptäckta av vittnet och for då från platsen. Polispatrullen höll förhör med vittnet och upprättade en polisanmälan gällande försök till stöld.

Studentfirande Umeå
Cirka 150 personer samlades under kvällen och natten på Bölesholmarna för studentfirande. Polisens yttre befäl Andreas Pehrson sa att polisen var på plats för att öka tryggheten och förebygga brott. Stora mängder alkohol förverkades och nedskräpningen var omfattande. 
Inom vissa områden i Umeå är det förbud att förtära alkohol och Bölesholmarna är ett sådant alkoholförbudsområde. 
Yttre befälet Andreas Pehrson berättade att under de senaste dagarna så har det satts upp flera klistermärken på fram- och sidorutorna på polisbilarna. Det har medfört att poliserna varit tvungna att ta bort dessa innan de kunnat köra iväg på ett trafiksäkert sätt. Detta, säger Andreas Pehrson, är både tidskrävande och frustrerande då det tar längre tid att åka iväg för och hjälpa de som behöver hjälp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.