14 juni 05:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson på RLC är Anna Göransson.

21.13 Rattfylleri, Kinna. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en kvinna, visar tecken på påverkan. Hon tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Hon misstänks även för grov olovlig körning, och bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen.

22.58 Rån, Högsbotorp, Göteborg. Två män uppges bråka utomhus och polis skickas till platsen. Enligt vittne ska en av männen ha blivit nerslagen av den andre med ett tillhygge, varefter gärningsmannen lämnar platsen. Mannen som blivit nerslagen förs vaken och talbar till sjukhus. Han har blivit utsatt för våld mot huvud, och har sårskador i ansiktet. Det framkommer att han blvitio utsatt för ett rån, där den misstänkta gärningsmannen tillgripit hans guldhalsband. Polis söker i området med hund. En anmälan rån alternativt grovt rån skrivs.

01.16 Grov stöld, Kinna. Polis skickas till Kinna, där en inringare misstänker att man stjäl koppar från järnvägen. En bil hinner lämna platsen innan polis anländer. Polis anträffar koppar som ligger samlat en bit därifrån. En anmälan grov stöld skrivs.

20.26 Skadegörelse, Lextorp, Trollhättan. Polis skickas till en skola i Lextorp där ungdomar tänt eld. Elden uppges dock vara släckt, och ungdomarna har sprungit från platsen. Polis söker med hund i området, men ingen misstänkt anträffas. En anmälan skadegörelse skrivs.

00.37 Brand, Lödöse. Polis och räddningstjänst skickas till Lödöse där en bil brinner. Förutom bilen som brinner får ytterligare tre fordon brandskador. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.