14 juni 18:27, Stöld, Strängnäs

Äldre dam bestals i hemmet.

17.08 samtal kom till polisen om att en äldre dam, i 90-årsåldern, hade blivit bestulen i sin bostad i centrala Strängnäs.

18.10 polisen har vait hos den drabbade damen och påbörjat en utredning om grov stöld. Det som har inträffat är att damen öppnade lägenhetsdörren när det ringde på och i samband med det trängde sig en man in i hennes lägenhet. Han gick runt i lägenheten och efter en stund lyckades damen få ut den objudne mannen. Efteråt saknas en gammal pistolatrapp som låg synlig i lägenheten. Pistolatrappen är en före detta riktig pistol som har pluggats och gjorts obrukbar och som förvarades av damen som ett minnesföremål.

Polisen har spårat med hund, spanat i omgivningarna och även knackat på hos grannarna för att höra om det finns vittnen till händelsen. Det finns i inledningsskedet ingen frihetsberövad i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.